Projekt Kombucha Posvátná bazalka, 0,33 ml
Kód: ECO992037Detailní popis produktu
Díky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře s vyšším obsahem bakterií mléčného kvašení není naše kombucha provázena typickou octovou pachutí ale pouze svěží chutí obsažených čajů a bylin.
Přírodní perlení navíc zdůrazňuje chuťové prvky a zároveň není tak agresivní jako u nápojů sycených CO2. Kombinace těchto parametrů je zárukou gurmánského chuťového zážitku, který Vás příjemně osvěží v horkých letních dnech a hydratuje kdykoliv potřebujete!
Fermentované potraviny přirozeně obohacují náš mikrobiom díky obsahu zdraví prospěšných mikrobiálních kultur.
Kombucha obsahuje miliardy těchto bakterií a kvasinek, které pomáhají udržovat zdravou mikrobiální symbiózu ve střevech, pomáhají v boji s patogeny a celkově napomáhají zdraví střevní mikroflóry.
Čaj je sám o sobě bohatý na ergogenní látky, které napomáhají bdělosti, koncentraci a využití energického potenciálu.
Fermentací se využití těchto látek až několikanásobně zvyšuje a proto se po užití kombuchy můžete citít energičtěji a to bez rizika výkyvů a “dojezdu” jako u kávy či na kofeinu založené směsi.
Kombucha obsahuje velice komplexní soubor látek napomáhající zdraví organismu. Za krátký výčet můžeme zmínit: Bakteriální kultury (Lactobacillus;B.coagulans apod.), kvasinky (Sacharomyces), antioxidanty (katechiny a polyfenoly), organické kyseliny (kys. octová, glukonová, glukoronová apod.), aktivní enzymy a nezanedbatelné množství vitamínu (vit. B12,B6, vit.C apod.).
Z pohledu legislativy bohužel nemůžeme sdílet zdravotní účinky, které Vám tyto látky mohou přinášet ale je zřejmé, že jejich komplex může napomáhat k normánímu fungování imunity a plnohodnotnému zdraví!
I když je jednou ze základních surovin pro výrobu kombuchy cukr, v naší kombuše je jeho obsah natolik nízký, že výsledný nápoj může užívat označení “nízký kalorický obsah”.
Navíc veškerý obsažený cukr je při kvašení enzymaticky rozložen na lehce stravitelné monosacharidy glukózu a fruktózu.
Jelikož naše kombucha není založena na cukernaté chuti ale na kvalitním čajovém fermentu, patříme mezi výrobce s nejnižšími obsahy cukrů vůbec!
Díky absenci vysokých teplot, konzervaci či filtrací v produktu najdete velké množství biodostupných látek v jejich nejpřirozenější podobě. Z tohoto pohledu splňuje naše kombucha označení RAW a je mistrovským dílem na poli “živých” potravin.
Složení:
Nálev ze zeleného čaje a tulsi 96 % (pitná voda, zelený čaj, tulsi) cukr, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení.
Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2%).
Výživové hodnoty | na 100 g (ml) |
---|---|
Kalorie | 12 |
Tuky | < 0,1 g |
Nasycené | <0,01 g |
Sacharidy | 2,9 g |
Z toho cukry | 2,7 g |
Sacharóza | < 0,1 g |
Proteiny | < 0,1 g |
Sůl | < 0,01 g |
Celkový počet mikroorganismů | 3 x 10n8 KTJ/g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kombucha |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Objem: | 0,33 ml |
Raw: | Ano |
Vegan: | Ano |
Země výroby: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Projekt Kombucha je značka, která se specializuje na výrobu nápoje kombuchy, který je známý pro své potenciální zdravotní přínosy a osvěžující chuť. Kombucha je fermentovaný nápoj z čaje, cukru a symbiotických kultur bakterií a kvasinek (SCOBY). Projekt Kombucha se zaměřuje na výrobu kombuchy z vysoce kvalitních ingrediencí, jako je organický čaj a kvalitní cukr, která má osvěžující chuť a může být součástí vyváženého životního stylu.
Tím se zajišťuje, že výsledný nápoj má nejlepší možnou chuť a zachovává potenciální zdravotní přínosy. Kombucha je známá pro své potenciální zdravotní přínosy, včetně podpory trávení, posílení imunitního systému a zlepšení celkového stavu trávicího systému. Projekt Kombucha se zaměřuje na zachování těchto přínosů ve svých produktech.
Projekt Kombucha je značka, která si klade za cíl nabídnout zákazníkům kvalitní kombuchu s různorodými příchutěmi, zároveň zachovávající potenciální zdravotní přínosy tohoto tradičního fermentovaného nápoje.
Produkty značky Projekt Kombucha naleznete v kategorii Kombucha.