Kompostování
Kompostování je proces, při kterém dochází k rozkládání organického materiálu, při nimž je nutný přístup vzduchu, na živiny následně nazývány jako organické hnojivo, tedy kompost. Rozklad materiálu způsobují živé mikroorganismy a půdní organismy (bakterie, červi apod.), které se množí velkou rychlostí. Díky kompostování se vrací zpět do přírody organický odpad ve velmi prospěšné formě pro rostliny a půdu.
Kompostovat se dá veškerý zdravý organický odpad nenapadený chorobami či škůdci. Kompostovat tedy může ze zahrady například větve, květy, spadané listí, posekanou trávu, popel ze dřeva, hnůj, drůbeží trus, hobliny, plevel, ovoce, zeleninu. Z domova pak kuchyňský odpad jako jsou zbytky jídla, zeleniny či ovoce (až na slupky tropického ovoce). Také je možné kompostovat čaj či výluh od kávy.
Není vhodné kompostovat napadené rostliny, slupky od banánů a jiného tropického ovoce, natě košťálové zeleniny, trávu po použití herbicidu a plevel se semeny.
V našem sortimentu naleznete různé produkty, se kterými můžete kompostovat například i doma. Kromě toho nabízíme i pomocníky ke kompostování jako jsou urychlovače kompostování.
Nejprodávanější

100 % přírodní užitečné bakterie weiki jsou specialisté na přeměnu organických zbytků na výživné hnojivo. Rychle nastartují kompostovací proces a pomohou „zatopit“ v zakládce...