Cena produktů s příznakem AKCE platí pouze do vyprodání skladové zásoby.

Ekologická revoluce jménem prací proužky

Že je ještě neznáte? Pak je nejvyšší čas se o nich něco dozvědět. Jedná se o inovativní prostředek na praní, který je nejen vysoce účinný, ale také šetří přírodu, pokožku, i vaši peněženku. Lze s nimi prát již při nízkých teplotách a díky své šetrnost k pokožce jsou vhodné i na praní prádla pro nejmenší. Pokud tedy hledáte prací prostředek, který bude šetrný k vám i k životnímu prostředí a zároveň udrží vaše prádlo čisté a voňavé, právě jste jej našli. Pojďme se na ně blíže podívat. 

Proč vyměnit běžné prací prostředky za prací proužky

Běžné prací prostředky jsou plné látek, jako jsou fosfáty, detergenty, optické rozjasňovače, bělidla a mnohé další, které dráždí pokožku a mohou způsobovat alergie. Navíc se pak tyto látky dostávají do přírody, kde znečišťují  vodní toky a jsou toxické pro vodní organismy. Jiné látky obsažené v klasických pracích prostředcích, jako je fosfor, jsou zase živinou pro řasy. Nadbytek fosforu a dalších živin vede k nadměrné eutrofizaci vod, tedy k přemnožení řas a tvorbě takzvaného vodního květu. Kromě toho, že nám řasy znemožňují, nebo minimálně znepříjemňují letní koupání, vede jejich přemnožení k úbytku kyslíku ve vodě. Ten má pak za následek úhyn mnoha vodních organismů včetně ryb. Byť jsou čističky vod schopny částečně fosfor a jiné látky odbourat, zdaleka to nestačí. 

Navíc mají prací proužky velice snadné použití. Už se nebudete muset trápit s odměrkami a pracím práškem rozsypaným po celé koupelně. Proužek stačí jednoduše odtrhnout a vhodit do bubnu pračky spolu s prádlem. Navíc jsou praktickým řešením na cesty. Nezaberou téměř žádné místo a nemusíte se obávat, že se vám rozsypou v zavazadle.

 

Účinné již při nízkých teplotách

S pracími proužky můžete prát už při teplotách od 30 °C. Díky tomu šetříte energii, a tím pádem životní prostředí i vaši kapsu. Jsou vhodné jak na bílé, tak na barevné prádlo a lze je použít také na ruční praní.

 

Šetrné k pokožce

Prací proužky jsou hypoalergenní a jsou proto vhodnou alternativou pro alergiky, jedince potýkající se s atopickým ekzémem a dalšími kožními onemocněními a nebo prostě pro kohokoliv, kdo má citlivou pokožku. Neobsahují přidané parfémy, fosfáty, bělidla, fluorescenty a další nepotřebné, pokožce škodlivé látky. Můžete s nimi tak bezobav prát prádlo i pro ty nejmenší. 

 

Šetrné k životnímu prostředí

Prací proužky jsou biologicky odbouratelné a díky svému složení nejsou toxické pro vodní organismy. Neobsahují mikroplasty, zbytky těžkých kovů, ani další zbytečné chemikálie. Zároveň jsou však vysoce koncentrované a vzhledem ke své malé hmotnosti při velké koncentraci se při jejich transportu vyprodukuje méně transportních emisí, než při transportu běžných pracích prostředků. Rovněž jejich obal je zcela ekologicky odbouratelný. Mají tak minimální dopad na životní prostředí.

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.